Η ομάδα του Διαβάζω για Τους Άλλους ζητά τη βοήθεια σου

Written by on 6 Ιουνίου, 2018

Το Διαβάζω για τους ‘Αλλους είναι πιστοποιημένος φορέας παραγωγής ακουστικών βιβλίων για τυφλούς από τον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ) και έχει -μέσα στα τρία πρώτα χρόνια λειτουργίας του- ηχογραφήσει 123 ακουστικά βιβλία σε χορηγούμενα/δωρεάν στούντιο με τη βοήθεια εθελοντών αναγνωστών.
Όμως όλα αυτά δεν είναι αρκετά. Γιατί τα ακουστικά βιβλία για τυφλούς συνεχίζουν να είναι ελάχιστα και οι τυφλοί φοιτητές δεν έχουν πανεπιστημιακά συγγράμματα σε braille ή σε ακουστική μορφή για να μπορούν να διαβάσουν.
Γι’ αυτό το λόγο, η ομάδα του Διαβάζω για τους ‘Αλλους ξεκίνησαν μια crowdfunding καμπάνια ώστε να συγκεντρώσουν χρήματα για τη δημιουργία ενός στούντιο ηχογράφησης και ζητούν τη βοήθεια μας. Μπορείς να κάνεις κλικ εδώ, πατώντας στη συνέχεια το κουμπί Donate και να συνεισφέρεις στην προσπάθεια τους με όσα χρήματα θες. 

Για την ιστορία, την ιδέα για τη συγκεκριμένη ενέργεια εμπνεύστηκε η Αργυρώ Σπυριδάκη. Σε συζήτηση με τον φίλο της, Θοδωρή Τσάτσο, ο οποίος είναι εκ γενετής τυφλός, σχετικά με βιβλία που έχουν διαβάσει, η Αργυρώ συνειδητοποίησε, πόσο λίγοι, σε σχέση με την παγκόσμια λογοτεχνική παραγωγή, είναι οι διαθέσιμοι τίτλοι ακουστικών βιβλίων στην Ελλάδα για τους μη βλέποντες. Αποφάσισε λοιπόν να εμπνεύσει εθελοντές να αφιερώσουν λίγο από τον χρόνο τους, ώστε να ηχογραφήσουν ένα βιβλίο ο καθένας, σε εξοπλισμένα στούντιο ηχογράφησης, για να εμπλουτιστεί η ακουστική βιβλιοθήκη των τυφλών.
Από την πρώτη συνάντηση εθελοντών του Διαβάζω για τους Άλλους, τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι σήμερα, έχουμν ηχογραφήσει 123 βιβλία, έχουν συνεργαστεί για την πραγματοποίηση ζωντανών αναγνώσεων με 17 ιδρύματα για παιδιά και 21 γηροκομεία, βοηθώντας πάνω από 1.000 ανθρώπους να νιώσουν ζεστασιά, φροντίδα και αγάπη και κρατώντας τους έτσι συντροφιά.
Μέχρι σήμερα οι εγγεγραμμένοι εθελοντές τους είναι πάνω από 3.245 άτομα και βρίσκονται σε τέσσερις πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Χανιά).

*ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ
-Μπορείς να συνεισφέρεις κάνοντας τη δωρεά σου ΕΔΩ πατώντας το κουμπί Donate.

-Επίσης μπορείς να κάνεις κατάθεση στον παρακάτω τραπεζικό λογαριασμό:
ΔΙΑΒΑΖΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ 
GR5401401270127002002023278
ALPHA BANK
Απαραίτητο είναι να φαίνεται στην αιτιολογία το όνομά σας και η ένδειξη Studio και email επικοινωνίας.


Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background