Σ’ αυτόν τον διαδραστικό χάρτη ακούς ήχους από όλα τα δάση του κόσμου

Written by on September 30, 2020

Ακούω την αγάπη (καλησπέρα Αγγελάκα), ακούω και τα δέντρα. Στον διαδραστικό χάρτη Sounds of the forest μπορείς να φτιάξεις ένα soundtrack με ήχους από τα δάση όλου -σχεδόν- του κόσμου. Δες το σαν έναν ψηφιακό διαλογισμό, από κλαδί σε κλαδί.

Ποιος φταίει γι’ αυτό το φανταστικό πρότζετ τώρα. Τον συγκεκριμένο “ακουστικό” χάρτη που μας πήρε τα μυαλά, τον δημιούργησε η ομάδα Wild Rumpus. Τα μέλη της, διοργανώνουν events στην Αγγλία και συγκεριμένα κάθε Ιούλιο, το τριήμερο, μουσικό φεστιβάλ Timber, με στόχο την αλληλεπίδραση των τεχνών με τη φύση.

“Αφού υπάρχουν τόσοι περιορισμοί σχετικά με τις συγκεντρώσεις, έπρεπε να βρούμε έναν τρόπο για να βοηθήσουμε τον κόσμο να ενωθεί αλλά και να εμπνευστεί από τη φύση. Τη στιγμή που όλα είναι αβέβαια, είπαμε πως ο κόσμος της φύσης, μας προσφέρει σταθερότητα και ασφάλεια” είπε σε συνέντευξη της στο CNN, η αρχηγός των Wild Rumpus, Sarah Bird.

χάρτη

Το φετινό φεστιβάλ προφανώς είχε ένα μεγάλο cancel στις πύλες του. Όμως κάνει ήδη loading εκείνο του 2021. Κι εδώ, έρχεται ο ωραίος συνδυασμός. Η διοργανώτρια ομάδα σκέφτηκε να καλέσει μουσικούς και καλλιτέχνες που θα έχουν ως πηγή έμπνευσης την ηχητική βιβλιοθήκη του χάρτη. Για νέα τραγούδια, installations, ταινίες, κείμενα, φωτογραφίες, ταινίες κι ό,τι άλλο προκύψει.

Όλα όσα ηχογραφήσουν / κινηματογραφήσουν / γράψουν/ φωτογραφήσουν, θα παρουσιαστούν του χρόνου ως μία μεγάλη γεωλογική γιορτή. Μέχρι να συμβεί αυτό, έλα ν’ ακούσεις όλες τις πλανητικές φωνές του Sounds of the Forest εδώ.

Tagged as

Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background