Be My Guest: Μια νύχτα με τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη στον αέρα του Join Radio

Written by on December 19, 2015

Ήρθε στο στούντιο του Join Radio λίγες μέρες μετά την επίσημη πρεμιέρα της ταινίας του Ένας Άλλος Κόσμος” . Διάλεξε αγαπημένες του μουσικές, μίλησε για την ταινία του κι όχι μόνο, μοίρασε αυτόγραφα (τέτοιοι τύποι είμαστε), ανέχτηκε με αξιοθαύμαστη κατανόηση την υστερία μας και υποσχέθηκε πως θα ξανάρθει (ναι γιατί τέτοιοι ωραίοι τύποι είμαστε).
Διάβασε, δες, άκουσε όλα όσα έγιναν όταν ο Χριστόφορος Πακακαλιάτης συνάντησε την Αφροδίτη Σημίτη και τη συμμορία της και τα μικρόφωνα ήταν στο on.

Τα κάνω όλα και συμφέρω

ΑΦ:Γιατί τα κάνεις όλα μόνος σου;
ΧΡ:Είμαι συγκεντρωτικός  φύση και θέση. Μου αρέσει τα πράγματα να γίνονται προσωπικά,ξέρω οτι είναι ανέφικτο και οτι γίνομαι πολλές φορές ανυπόφορος.

ΑΦ: Είναι πολύ σημαντικό να ξέρεις τι θέλεις και τι δεν θέλεις στη δουλειά σου.Ετσι κάνεις και τη ζωή των άλλων πιο εύκολη.
ΧΡ:Αν ρωτήσεις τους συνεργάτες μου είναι πολύ ευτυχείς ακριβώς γι’αυτό.Θέλω να ξέρω πως ο απέναντι μου αγαπάει αυτό που φτιάχνουμε μαζί. Άπαξ και καταλάβω οτι το αγαπάει νιώθω ασφάλεια και δεν έχω κανένα πρόβλημα. Τότε δείχνω απόλυτη εμπιστοσύνη. Αν όμως καταλάβω πως απλώς διεκπεραιώνει θα νιώσω μόνος ,θα νιώσω ανασφάλεια,θα θυμώσω και θα φύγει.
ΑΦ:Οι συνεργάτες σου έχουν να το λένε πόσο γλυκός και προστατευτικός είσαι μαζί τους
ΧΡ:Μα είμαστε οικογένεια,μεγαλώνω μαζί τους.

Αs Time Goes by

ΑΦ:Πώς νιώθεις που μεγαλώνεις; Καλά σε βλέπω.
ΧΡ:Εντάξει δεν το περνάω δύσκολα,δεν θα σου πω για τις κλασσικές αλλαγές που βλέπουν όλοι στον καθρέφτη αλλά προς το παρόν καλά το ‘χω πάρει.
ΑΦ:Καταχρήσεις;
ΧΡ:Οχι. Δεν θα μπορούσα άλλωστε με τόσο έντονο πρόγραμμα.
Αφ:Γυμνάζεσαι;
ΧΡ:Κατά καιρούς. Αλλά πολύ λίγο. Δεν ήμουν ποτέ του γυμναστηρίου.Αν μπορούσα θα έτρωγα γλυκά από το πρωί ως το βράδυ. Κάνει να πω ότι καπνίζω; Δυστυχώς καπνίζω ακόμα.

Η ταινία και οι ιστορίες της 

ΑΦ: Ένας άλλος κόσμος. Έριξες πολλή δουλειά και φαίνεται.
ΧΡ:Η αλήθεια είναι πως δυόμιση χρόνια τώρα σχεδόν τρία, έχουμε γονατίσει.
ΑΦ:Κεντημένο σενάριο, απίθανη φωτογραφία, εξαιρετικές ερμηνίες και πολύ δυνατο κάστινγκ..
ΧΡ:Ναι ήμουν τυχερός με το casting αλλά όχι μόνο με αυτό. Ημουν τυχερός και με όσους δούλεψαν για αυτην την ταινία,όσους την στήριξαν.Αν δεν υπήρχαν οι συμπαραγωγοί δεν θα είχε γίνει( ΟΤΕTV, AlphaTv,  Aegean).
Χωρίς συμπαραγωγούς δεν μπορεί να γίνει ταινία στην Ελλάδα. Και δεν με στήριξαν μόνο οικονομικά αλλά και καλλιτεχνικά και επικοινωνιακά,ήταν και είναι δίπλα μου.
AΦ: Μία ταινία για τον έρωτα. Την αγάπη. Αλλά και το μίσος.
ΧΡ: Είναι τρεις διαφορετικές ερωτικές ιστορίες,τρεις γενιές ελλήνων που ερωτεύονται ξένους στην Ελλάδα του σήμερα αλλά αν το δεις απο την ανάποδη είναι τρεις γενιές ξένων που επισκέπτονται τη χώρα μας,ερωτεύονται Ελληνες και την Ελλάδα. Στο φόντο η κρίση,και εμπόδιο η πραγματικοτητα.
Ήθελα να βρω ένα εμπόδιο αλλά όχι επίκτητο π.χ.ένα πρόσωπο. Ετσι έφτιαξα σε μορφή ήρωα την πολύ σκληρή πραγματικότητα που βιώνουμε σε διάφορα επίπεδα προσφυγικό,εργασιακό, κοινωνικό.

Το Star Wars σ’ έναν Άλλο Κόσμο

ΑΦ:Με το Star Wars τι έγινε; Οι φαν του Star Wars στην Ελλάδα σου έχουν χρεώσει τ’οτι ενώ σε όλο τον κόσμο βγαίνει στις 17/12 στην Ελλάδα θα βγει μία εβδομάδα μετά εξαιτίας της ταινίας σου.
ΧΡ:Ναι τους πήρα στο Hollywood  και τους είπα :’’Κοιτάξτε παιδια επειδή βγάζω  ελληνική ταινία τραβήξτε το μια εβδομάδα πιο μετά και μου είπαν ναι, εντάξει οκ».Για να ξεκαθαρίσουμε λίγο τα πράγματα. Αν κάποιος μπει στο επίσημο site της Feelgood που είναι ή εταιρεία διανομής του Star Wars θα δει πως είχε επίσημα ανακοινωθεί από πέρσυ τον Φεβρουάριο πως το Star Wars στην Ελλάδα θα βγει στις 24 Δεκεμβρίου. Το  «Ενας άλλος κόσμος» ήταν να βγεί τον Οκτώβριο,λόγω όμως των πολτικών εξελίξεων του Αυγούστου και των εκλογών απόφασίσαμε να μετακινήσουμε την πρεμιέρα και το επόμενο κενό στον προγραμματισμό ήταν στις 17 Δεκεμβρίου.
Τα πράγματα είναι τόσο απλά και δεν καταλαβαίνω γιατι κάποιοι άνθρωποι θέλουν να τα κάνουν πολύπλοκα,να τα μεγεθύνουν.
ΑΦ: Δίνουν την ερμηνεία που τους βολεύει.  Σε έχουν λίγο άχτι οι άντρες, σου χουν βγάλει και τ’όνομα με τις μαμάδες.
ΧΡ:Εντάξει από το «Κλείσε τα ματια” αλλά πάνε πόλλα χρόνια από τότε.
ΑΦ: Ό,τι και να λένε όμως παραδέχονται πως είσαι καλός story teller.
ΧΡ:Ο τίτλος story teller  μου αρέσει πάρα πολύ. Στα ελληνικά είναι ο παραμυθάς.Τα παραμύθια κρύβουν τις μεγαλύτερες αλήθειες.

Τηλεορασάκιας

ΑΦ:Οταν έχεις τις μαύρες σου τί κάνεις;
ΧΡ:Είμαι ανυπόφορος. Θέλω να είμαι μόνος μου και να γράφω.
ΑΦ:Τηλεόραση θα ξανακάνεις;
ΧΡ:Έτσι όπως έχει γίνει η ελεύθερη τηλεόραση δεν υπάρχει η δυνατότητα να γίνουν οι δουλειές όπως θέλω να γίνουν.
ΑΦ:Θα επιστρέψεις ή σε κέρδισε η μεγάλη οθόνη;
ΧΡ:Την  αγαπάω πάρα πολύ την τηλεόραση. Την λατρεύω. Είμαι τηλεορασάκιας,όταν δεν δουλεύω βλέπω ξενες σειρές,κινηματογραφικές σειρες.Οπότε αν μου δωθεί η ευκαιρία κι αν έχω μία ωραία ιδέα για την τηλεόραση σαν μίνι σειρά εννοείται πως θα το κάνω.Δεν την έχω αυτή τη στιγμή.Δεν διαχωρίζω και πολύ την τηλεόραση από τον κινηματογράφο,αυτό που θέλω είναι να δουλεύω και να γράφω παραμύθια.Στη σκοτεινή αίθουσα είναι κάτι άλλο,ταξιδεύεις διαφορετικά αλλά και η τηλεόραση έχει μία άλλη γλύκα.

Έρως ανίκατε μάχαν

ΑΦ:Ο έρωτας ξεπερνάει τα εμπόδια λες;
ΧΡ: Αν είναι δυνατός ο έρωτας παλεύει με τα εμπόδια,προσπαθεί και ναι, αν είναι πραγματικός και δυνατός  τα ξεπερνάει. Έτσι θέλω να πιστεύω.
ΑΦ: Το καλό κερδίζει το κακό πάντα;
ΧΡ:Στο τέλος της ημέρας πιστεύω ναι.Το αληθινό κερδίζει πάντα.
ΑΦ:Είσαι φίλος μου!
ΧΡ: Ο έρωτας είναι μία κατάσταση είναι λίγο σαν  τον πυρετό, δεν θα μπορούσαμε να είμαστε ερωτευμένοι όλη την ώρα και όλη μας τη ζωή. Θα πεθαίναμε. Γι’ αυτό ο έρωτας έχει ημερομηνία λήξης. Είναι όμως μία μαγική κατάσταση,αυτό το χτυποκάρδι που έχεις την ώρα που πας να χτυπήσεις το κουδούνι για να τη συναντήσεις, οι πεταλούδες στο στομάχι..

Love and Marriage

ΑΦ:Θα παντρευτείς Χριστόφορε;
ΧΡ:Αντε πάλι αυτή η ερώτηση.Πώς από τον έρωτα πήγαμε στον γάμο; Μικρός τον φοβομουν πολύ,μεγαλώνοντας δεν έχω κάποιο θέμα με τον γάμο αλλά δεν είναι κάτι που περιμένω πως και τι. Είμαι υπέρ του δύο, είναι πολύ ωραίο να έχεις τον άνθρωπό σου. Αλλά θέλει και δουλειά. Επειδή είμαι τρομερά αυτόνομος και αυτάρκης είμαι και πολύ δύσκολος άνθρωπος. Δεν με αντέχει εύκολα κάποιος.
ΑΦ: Είπαμε, ο έρωτας όλα τα αλλάζει.
ΧΡ:Συμφωνώ.Μεγαλώνοντας με βλέπω λίγο πιο διαλλακτικό σε αυτό στο θέμα του γάμου.
ΑΦ: Κι εγώ το βλέπω σε εσένα. Θα σε παντρέψουμε κι εσένα. Εντάξει όχι ακόμα όμως. Χορτάτος να πας! Τι ονειρεύσαι;
ΧΡ:Ονειρευομαι να συνεχίσω να είμαι ευτυχισμένος με αυτό που κάνω.
ΑΦ: Εκτός από τη μουσική έχουμε και κάτι άλλο κοινό. Τους Kommigraphics Design Studio!
ΧΡ:O Κοσμάς και ο Φάνης είναι δύο τρομερά ταλαντουχα παιδιά,τους γνώρισα λίγο πριν το καλοκαίρι στη φάση που ψάχναμε να δούμε  πως θα είναι η αφίσα της ταινίας αλλά και το γενικότερο γραφιστικό κομματι και πως θα το πλασάρουμε.Πήγα στο γραφείο τους κι έπαθα πλάκα.Ενας υπέροχος χώρος που νομίζεις ότι είσαι σε γραφείο στο Λονδίνο ή στο Παρίσι.Και το πρώτο που μου ζήτησαν ήταν να δουν την ταινία,την είδαμε μαζί και σημειώνανε,σημειώνανε ούτε στο σχολείο να είμασταν.Και μετά βγήκε ένας φάκελος όλο ευστοχες παρατηρήσεις.

Κάνε κλικ παρακάτω και άκουσε ολόκληρη την εκπομπή της Αφροδίτης Σημίτη με τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη.

Βίντεο συνέντευξης: Μύρνα Τσάπα
Φωτογραφίες: Κική Παπαδοπούλου


Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background