Ο Monsieur Carnaval δε μένει πια εδώ. Έφυγε από τη ζωή ο Γάλλος τραγουδιστής Charles Aznavour

Written by on 1 Οκτωβρίου, 2018

Ο τραγουδιστής, ηθοποιός, τραγουδοποιός και Ιππότης ταγμάτων, Charles Aznavour έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 94 χρονών.
Ο Shahnour Vaghinag όπως ήταν το πραγματικό του όνομα ήταν γιος του Michael Aznavourian, σπουδαίου βαρύτονου από την Τυφλίδα, και της ηθοποιού Knar Baghdasarian από την Τουρκία και γεννήθηκε στο Παρίσι τον Μάϊο του 1924. Στην πορεία της καριέρας του, ερμήνευσε χιλιάδες γαλλικά τραγούδια καθώς και τραγούδια στην αγγλική, ισπανική, ιταλική και γερμανική γλώσσα. Το ύφος της μουσικής του χαρακτηρίστηκε «θλιμμένο» (tristesse chansons) με παγκόσμιες επιτυχίες που σημάδεψαν την δεκαετία του 1960  όπως το «La Mamma» (1963) και το «La boheme»  (1965).
Παράλληλα συνέθεσε μουσική για 151 κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές όπως : Notting Hill La Vie en Rose Julie & Julia Melancholia Ocean’s Eight Eyes Wide Shut

Ο Charles Aznavour έλαβε βραβεία και τιμητικές διακρίσεις μεταξύ των οποίων τον Χρυσό Λέοντα της Βενετίας, το βραβείο Βικτουάρ της Γαλλίας, το βραβείο Σιζάρ, το βραβείο του 30ου Φεστιβάλ κινηματογράφου Αιγύπτου, όπως επίσης μετάλλιο της Γαλλικής Ακαδημίας, του Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής, Ιππότη Τάγματος του Καναδά, Ιππότη Τάγματος της Αρμενίας, παράσημο της Δημοκρατίας Ναγκόρνο Καραμπάχ καθώς και χωρών της Λατινικής Αμερικής.

Σημαντικό ήκαι το ανθρωπιστικό του έργο, αφού πρωτοστάτησε στην αποστολή βοήθειας στην Αρμενία και την Αϊτή όταν επλήγησαν από σεισμούς. Διατηρούσε διπλωματικό διαβατήριο Γαλλίας και Αρμενίας όντας πρέσβης καλής θέλησης της Αρμενίας στην UNESCO, καθώς και μόνιμος αντιπρόσωπος της Αρμενίας στον ΟΗΕ.
Στην Αρμενία έχει ανακηρυχθεί εθνικός ήρωας ενώ μεγάλη πλατεία της πρωτεύουσας φέρει το όνομά του ενώ  είναι ο μοναδικός στον κόσμο καλλιτέχνης που έχει ανεγερθεί μνημείο προς τιμήν του. 


Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background