Ερωτευτείτε! Έρχεται το sequel του Call Me By Your Name

Written by on March 23, 2019

Ο συγγραφέας του Call Me By Your NameAndré Aciman ανακοίνωσε πως οι ήρωες του επιστρέφουν το φθινόπωρο, στις φρεσκογραμμένες σελίδες του βιβλίου Find Me.
Σύμφωνα με τον εκδοτικό οίκο Farrar, Straus and Giroux, η ιστορία αφήνει πίσω την ειδυλλιακή ιταλική επαρχία των 80’s και συνεχίζεται χρόνια μετά, με κεντρικά πρόσωπα τον Professor Perlman aka Samuel Perlman (Michael Stuhlbarg), τον Εlio (Timothee Chalamet) και τον Oliver (Armie Hammer). Ο διαζευγμένος πλέον πατέρας του Elio, σε ένα ταξίδι του από την Φλωρεντία στη Ρώμη, έπειτα από μια τυχαία συνάντηση στο τρένο, αλλάζει οριστικά τη ζωή του. Ο Elio έχοντας εξελιχθεί σε κλασικό πιανίστα μετακομίζει στο Παρίσι ενώ ο Oliver, καθηγητής τώρα πια και πατέρας δύο αγοριών, θέλει να φύγει από την Νέα Αγγλία και να βρεθεί ξανά, έστω για λίγο στην Ευρώπη.

Η τελευταία και πιο δυνατή εικόνα που μας άφησε η μεταφορά του “Call Me By Your Name” στη μεγάλη οθόνη είναι η σκηνή μπροστά στο τζάκι, με τον Sufjan Stevens να σιγοπαίζει και το πρόσωπο του Elio να φωτίζεται από τις φλόγες και τα καταιγιστικά (μα τι ηθοποιάρα) συναισθήματά του. Εκείνο το ήσυχο εκφραστικό κλάμα που εντυπώνει όλη την οδύνη, την ηδονή και την ένταση μιας ερωτικής ιστορίας που διακόπηκε πολύ πριν εκτονωθεί και κλείσει τον κύκλο της. Και είναι τόσο αληθινά τα δάκρυα και το υγρό χαμόγελο του, που θέλεις να δανειστείς αυτή τη ραγισμένη εφηβική καρδιά, για να νιώσεις ότι ζεις κάτι τόσο υπερβατικό και απόλυτο όπως ο πρώτος έρωτας.

Το βιβλίο θα βρίσκεται στα αμερικάνικα ράφια στις 29 Οκτωβρίου ενώ στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχει επικυρωθεί ακόμα η ημερομηνία κυκλοφορίας του. Ο Aciman μεταξύ άλλων δήλωσε πως πότε δεν αποστασιοποιήθηκε από τον κόσμο του Call Me By Your Name.

“Ενώ οι χαρακτήρες είναι δημιουργήματα μου και κατήυθυνα τις ζωές τους, με δίδαξαν πράγματα σχετικά με την οικειότητα και την αγάπη που δεν πίστευα ότι γνώριζα μέχρι να τα συναντήσω στο χαρτί. Με την ταινία συνειδητοποίησα ότι ήθελα να επιστρέψω στην ιστορία τους και να τους δω να μεγαλώνουν, επικεντρωμένος πλέον αποκλειστικά στις ζωές των τριών ανδρών.”

Κάπως έτσι, η πιο ζεστή καλοκαιρινή ανάμνηση του “Call Me By Your Name” θα ζωντανέψει ξανά.. με την υπόσχεση να επιστρέψει σύντομα και στις σκοτεινές αίθουσες.
[addthis tool=addthis_inline_follow_toolbox]


Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background