Ένα τυπάς ταξίδεψε από το Κάιρο έως την Cape Town με ποδήλατο και τώρα σου δίνει ραντεβού στον Πειραιά

Written by on 11 Ιουνίου, 2017

Από την Αφρική στο άπειρο και ακόμα παραπέρα..! Αυτό θα μπορούσε να είναι το μότο του πρότζεκτ «Cairo2CapeTown», όπου ο  Αλέξανδρος αποφάσισε να διασχίσει μόνο με το ποδηλάτο του την Αφρική για 15 μήνες. Ξεκίνησε από το Κάιρο της Αιγύπτου με τελικό προορισμό το Cape Town στη Νότια Αφρική, μία διαδρομή που είναι περίπου 16.000 χλμ. Διανύοντας κατά μέσο ορό 50-60 χλμ. την ημέρα έκανε στάσεις για να ξεκουραστεί, να θαυμάσει τα τοπία ή να λάβει μέρος σε εθελοντικά προγράμματα μαζί με τους ντόπιους. Στη μαγευτική του πορεία προσπάθησε να βρει στέγη είτε μέσα από τον κόσμο που γνώρισε στις ιστοσελίδες couchsurfing και warmshowers, είτε έμεινε στην αγαπημένη και πολυταξιδεμένη του σκηνή.

Μετά από συναντήσεις με χαμαιλέοντες , έχοντας επισκεφτεί τη Μοζαμβίκη με τα γαλαζοπράσινα νερά και την αρχιτεκτονική αποικιοκρατικού στυλ, περνώντας την άνοιξη του στο Σουδάν και ανεβαίνοντας στα 2.873 μέτρα στο μικρό ορεινό Βασίλειο Λεσότo, ήρθε η στιγμή του γυρισμού. Φυσικά δεν θα επέλεγε άλλον τρόπο επιστροφής, πέρα από τον αγαπημένο του, και έτσι κλείνει αυτό το μεγάλο ταξίδι ποδηλατώντας για ακόμα μια φορά.  Στις 11 Ιουνίου θα ξεκινήσει από το Cape Town και θα φτάσει στην Ελλάδα το μεσημέρι στις 12 Ιουνίου. Αν θέλεις να πάρεις μια ποδηλατική γεύση από αυτό το πολύχρωμο ταξίδι, μπορείς να είσαι στο αεροδρόμιο με το ποδήλατο σου, τη Δευτέρα 12 Ιουνίου και ώρα 16:30, όπου θα είναι η εκκίνησή του, με προορισμό τον Πειραιά και συγκεκριμένα το μεζεδοπωλείο Ρεφενε (Νοταρά 30).

18156797_1571247412886710_8361712493666858943_o

Στο Ρεφενέ θα έχεις την ευκαιρία να φας, να πιείς και να ακούσεις όσο το δυνατόν περισσότερες εμπειρίες από το μοναδικό του ταξίδι. Ακόμη, αν δεν είσαι ο μεγαλύτερος φαν του ποδηλάτου μπορείς να πας κατευθείαν στο μαγαζί το βραδάκι (υπολογίζεται να φτάσει 9-10 το βράδυ, η διαδρομή από το αεροδρόμιο είναι γύρω στα 40 χλμ).

*Φαγητό, πότο και ιστορίες για αγρίους και όχι μόνο από την εξωτική Αφρική.

Υ.Γ.: Αν έχεις στο μυαλό σου ένα παρόμοιο ταξίδι, μπορείς να δεις το ποδήλατο και τον εξοπλισμό που χρησιμοποιούσε όλον αυτό τον καιρό και να πάρεις μια πρώτη ιδέα. Καλά ταξίδια!

*Φωτογραφίες: Alexzilos

Info

Cairo2CapeTown – Η Επιστροφή!
Ώρα: 16:30
*ή 20:00 με 21:00 αν βαριέσαι/ δεν έχεις ποδήλατο
Καφενείο Ρεφενέ, Ναυάρχου Νοταρά 30

Αριλένα Δημητρίου 


Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background