Η ζωή της Black Punk φεμινίστριας Poly Styrene γίνεται ντοκιμαντέρ μέσω crowdfunding

Written by on 5 Απριλίου, 2017

Η Poly Styrene, η frontwoman του πρωτοποριακού συγκροτήματος X – Ray Spex και είδωλο του black punk φεμινισμού, θα είναι το θέμα του νέου ντοκιμαντέρ με τίτλο «Poly Styrene: I Am A Cliché». Ο τίτλος είναι εμπνευσμένος από το πιο δημοφιλές τραγούδι της Styrene, ενώ το σενάριο του ντοκιμαντέρ έχει αναλάβει η κόρη της, Celeste Bell (η οποία είναι και ο αφηγητής στο έργο) σε συνεργασία με τη γνωστή βιογράφο μουσικών καλλιτεχνών, Zoë Howe. Το ντοκιμαντέρ αναζητεί αυτή την περίοδο χρηματοδότηση μέσω crowdfunding στην διαδικτυακή πλατφόρμα IndieGoGo.

Η Styrene είχε γεννηθεί το 1957 στο Ηνωμένο Βασίλειο από γονείς αγγλικής και σομαλικής καταγωγής. Εκστασιασμένη από ένα live των Sex Pistols, που είδε το 1976, αποφάσισε να δημιουργήσει την επαναστατική punk μπάντα, X – Ray Spex. Η μουσική της πορείας είναι ευρέως γνωστή, ωστόσο η συναρπαστική αλλά και μερικές φορές τρομακτική προσωπική της ιστορία – συμπεριλαμβάνοντας τον μισογυνισμό, τον ρατσισμό και τα προβλήματα ψυχικής υγείας που είχε αντιμετωπίσει κατά την διάρκεια της ζωής της-  δεν έχει ειπωθεί ποτέ. Ακριβώς αυτή την άγνωστη πτυχή της ζωή της θέλει να αναδείξει το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ.
Η καλλιτέχνης πέθανε το 2011 από καρκίνο του στήθους. Η κόρη της γράφει στο IndieGoGO: « Αυτό το ντοκιμαντέρ είναι αφιερωμένο στη ζωή και το έργο της μητέρας μου, μίας μουσικού που αξίζει να αναγνωριστεί ως μία από τις μεγαλύτερες front women όλων των εποχών, ένα μικρό κορίτσι με υπέροχη φωνή, του οποίου οι λέξεις είναι πιο διαχρονικές από ποτέ».

«Η Poly Styrene παραμένει μία από τις πιο αυθεντικές και δυνατές φωνές στην ποπ κουλτούρα. Προσπαθούμε να φτιάξουμε ένα έργο, που θα καθρεφτίζει την πρόσχαρη και γεμάτη ορμή ζωή της, και να δώσουμε ένα κινηματογραφικό φόρο τιμής στο έργο της ως μουσικός και φεμινιστικό είδωλο, που της αρμόζει» προσθέτει ο σκηνοθέτης Paul Sng.
Μαζί με το ντοκιμαντέρ, η Bell και η Zoë θα γράψουν και μία βιογραφία για την Poly Styrene. Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2018.

Ένας τρόπος να στηρίξεις και εσύ το ντοκιμαντέρ είναι να αγοράσεις T- Shirts, Tote Bags και κούπες με τo Logo του ντοκιμαντέρ, που έχει φτιάξει η κόρη της.
Για περισσότερες πληροφορίες μπες ΕΔΩ.crowdfundig poly styrene

Αριλένα Δημητρίου 


Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background