Αυτό είναι το νέο υποβλητικό video της Björk για το κομμάτι Tabula Rasa

Written by on May 13, 2019

Η οπτικοποίηση του “Tabula Rasa”* είναι όσο εντυπωσιακή ή παρανοϊκή υποψιάζεσαι.
Όταν η τέχνη της Björk συνδυάζεται με εκείνη των visuals, συνήθως προκύπτουν φουτουριστικά και ακαταλαβίστικα δυσνόητα αριστουργήματα που παρακολουθείς σαν υπνωτισμένος μέχρι το τελευταίο τους δευτερόλεπτο. Αυτό συμβαίνει και με το video του τραγουδιού της “Tabula Rasa”, το οποίο βρίσκεται στο άλμπουμ Utopia (2017). Ο digital artist Tobias Gremmler, μετατρέπει την Ισλανδή Θεά σε ένα απροσδιόριστο ον που αιωρείται συστέλλεται και μεταβάλλεται, παίρνοντας τη μορφή που η φαντασία σου επιλέγει να δει. Λουλούδι, κοχύλι, εξωγήινο πλάσμα, έντομο, ακαθόριστος οργανισμός, ανθρωποειδές ή πολύχρωμη μάζα- ό,τι κι αν είναι- ξετυλίγει την απόκοσμη ομορφιά του στα 4:25 λεπτά του μπιορκικού ύμνου για την ελευθερία των παιδιών. Εκείνων που δεν θα γίνουν δέσμια του DNA τους και θα αφήσουν το δικό τους αποτύπωμα στη ζωή, αποκομμένα από τη “συμπεριφορά” των προγόνων τους.

Στο μεταξύ πριν από μερικές ημέρες στα εγκαίνια του πολιτιστικού κέντρου The Shed (NY), πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρεμιέρα της νέας παράστασης της Björk  «Cornucopia» που η ίδια χαρακτήρισε ως το πιο καλοδουλεμένο και περίτεχνο live project της με τον φυσικό ήχο να συναντά την ντίτζιταλ ποικιλομορφία. Μάθε περισσότερα για το Cornucopia, εδώ

*Tabula Rasa: Η λατινική έκφραση του όρου Tabula Rasa (άγραφος πίνακας) aναφέρεται στην επιστημολογική θεωρία που ορίζει πως ο άνθρωπος δεν γεννιέται με προϋπάρχουσες, έμφυτες γνώσεις, αλλά η γνώση του αποκτάται μέσω της εμπειρίας και αντίληψης του.

[addthis tool=addthis_inline_follow_toolbox]

Tagged as

Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background