Τα clubs του Βερολίνου μετατρέπονται σε ολονύκτια καταφύγια για τους άστεγους

Written by on 17 Δεκεμβρίου, 2018

Όσο όμορφη και αν φαντάζει μια πόλη, σβήνοντας τα φώτα της παύει να είναι φιλική, ιδίως για τους άστεγους και τους αδέσποτους κατοίκους της. Ωστόσο, όταν ανθρωπισμός και αλληλεγγύη ενεργοποιούνται, προκύπτουν ιδέες και λύσεις ικανές να ανακουφίσουν κάθε δύσκολη κατάσταση.
Δύο μεγάλα clubs στο Βερολίνο ανοίγουν τις πόρτες τους σε εκείνους που δεν έχουν στέγη τους δύο ψυχρότερους μήνες του έτους.
2 νύχτες κάθε εβδομάδα του Ιανουαρίου και του Φεβρουάριου,τα Astra Kulturhaus και Bi Nuu θα παγώσουν το πρόγραμμα τους προκειμένου να παρέχουν στέγη, ζεστασιά και ασφάλεια στους άστεγους της περιοχής.

Ενώ υπάρχουν ήδη 900 χώροι φιλοξενίας στην πρωτεύουσα της Γερμανίας, το πρόβλημα σε μια από τις πλουσιότερες χώρες της Ευρώπης παραμένει άλυτο, με τα στοιχεία της “Ομοσπονδιακής Ομάδας Εργασίας για την Βοήθεια Αστέγων” (BAG W), να εκτιμά πως οι άστεγοι της χώρας έφτασαν τα 1,2 εκατομμύρια το 2018 με τον αριθμό να αυξάνεται αποκαρδιωτικά. 

Έτσι σε μια συμβολική και παράλληλα σωτήρια κίνηση, ο ιδιοκτήτης των 2 clubs, Τorsten Βrandt σε συνεργασία με το GEBEWO –τον φιλανθρωπικό οργανισμό που φροντίζει τους άστεγους στο Βερολίνο- τα Δευτερότριτα μετατρέπει σε  καταλύματα τα μαγαζιά του, με 15 γυναίκες να φιλοξενούνται στο Bi Nuu και 25 άνδρες στο Astra Kulturhaus, ευελπιστώντας ότι σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλοι το παράδειγμά του.

*Όλα αυτά τη στιγμή που η πέμπτη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας, η Φρανκφούρτη, επιβάλει πρόστιμα σε κλοσάρηδες που «τολμούν» να κοιμούνται σε κεντρικά της σημεία. 

 

M.Κ

 


Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background