Η Αθήνα κέρδισε τον τίτλο της πιο καυτής ευρωπαϊκής πόλης {και όχι δεν είναι αυτό που φαντάζεσαι}

Written by on 23 Φεβρουαρίου, 2018

Η Αθήνα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μιας νέας διεθνούς επιστημονικής μελέτης, θα γνωρίσει στο μέλλον τη μεγαλύτερη αύξηση σε καύσωνες και ξηρασίες, σε σχέση με όλες τις μεγάλες πόλεις της Ευρώπης.
 Οι ερευνητές της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Νιούκασλ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό περιβαλλοντικών ερευνών “Environmental Research Letters”, χρησιμοποίησαν όλα τα διαθέσιμα κλιματικά μοντέλα για να προβλέψουν 3 σενάρια σχετικά με το πώς θα εξελιχθούν σε 571 ευρωπαϊκές πόλεις έως το 2050 ή το 2100 τρία βασικά φαινόμενα: οι πλημμύρες, οι ξηρασίες και οι καύσωνες.
Η μελέτη προβλέπει αύξηση της μέγιστης θερμοκρασίας και εντονότερους καύσωνες και στις 571 πόλεις ,ακόμη και στο πιο αισιόδοξα από τα τρία σενάρια εργασίας.
Οι επιστήμονες προβλέπουν ότι κάποιεςπεριοχές του ευρωπαϊκού Νότου μπορεί να βιώσουν ξηρασίες έως και 14 φορές χειρότερες από τις σημερινές. Οι πέντε πόλεις με τις μεγαλύτερες προβλεπόμενες αυξήσεις ξηρασίας είναι κατά σειρά η Αθήνα, η Λισαβόνα, η Μαδρίτη, η Λευκωσία και η Σόφια.

με στοχεία από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background