Ο Αστέρας Εξαρχείων δημιούργησε κοινωνική κουζίνα

Written by on 15 Ιανουαρίου, 2021

Στο σημερινό tgif, ο Αστέρας Εξαρχείων ξεκινά έναν διαφορετικό αγώνα. Και τις δύο σεζόν του lockdown, πολλοί εστιάτορες αλλά και άνθρωποι από άλλους χώρους, προφέρουν φαγητό σε όσους έχουν ανάγκη. Τώρα, η γνωστή ποδοσφαιρική ομάδα ετοιμάζεται να μπει κι εκείνη στη σέντρα.

Ο Αστέρας Εξαρχείων πήρε την πρωτοβουλία και μετέτρεψε την αποθήκη του σε κοινωνική κουζίνα. Θα αρχίσει να λειτουργεί από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, καθημερινά, 14:00- 20:30. Όπως ανακοίνωσαν στη Facebook σελίδα τους, επειδή πολλοί δυσκολεύονται οικονομικά να αποκτήσουν και τα βασικά, αποφάσισαν να ξεκινήσουν αυτή την προσπάθεια με στόχο να συνεχίσουν και μετά το lockdown.

Αστέρας Εξαρχείων

Για να τα καταφέρουν, θα χρειαστούν και τη δική μας βοήθεια. Είτε αυτό είναι κάποια χρηματικά ποσά είτε τρόφιμα. Οπότε, όποιος επιθυμεί να συμβάλει, στέλνει μήνυμα στη Facebook σελίδα τους και στη συνέχεια, τον ενημερώνουν για τη διαδικασία. Επίσης, υπάρχει λύση αν κάποιοι δυσκολεύονται να μετακινηθούν. Τα παιδιά ύστερα από συνεννόηση, θα μεταφέρουν τα πακέτα των φαγητών στα σπίτια των ενδιαφερόμενων.
Ο καθένας μπορεί να δώσει ό,τι θέλει, όλες τις μέρες αλλά υπάρχουν κάποια πράγματα, τα οποία είναι απαραίτητα για το ξεκίνημα. Ο Αστέρας διευκρίνισε πως στη λίστα με όσα θα χρειαστεί άμεσα είναι: ζυμαρικά, ρύζι, όσπρια, λάδι, αλάτι, πιπέρι, μπαχαρικά, σάλτσα ντομάτας, λαχανικά, πορτοκάλια, λεμόνια, μεμβράνες, χαρτιά κουζίνας, γάντια και αντισηπτικά.

Το συγκινητικό είναι πως ήδη έχουν σχολιάσει αρκετοί κάτω από το σχετικό ποστ πως θα στείλουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης ενώ κάποιοι που ζουν στο εξωτερικό, ρωτούν πώς μπορούν να βοηθήσουν. Κι όλα αυτά, θα είναι τα ωραιότερα γκολ της ομάδας.


Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background