Είναι τα ανοιχτά παράθυρα, η (μόνη) λύση στη νέα κορωνοϊκή tv;

Written by on May 6, 2020

Από το νέο special Parks and Recreation ως το American Idol και από εκεί, στις tv αγκαλιές του κόσμου, η μυθοπλασία (και όχι μόνο), βρίσκει νέα δρομολόγια.

Νέα; Ή μήπως όχι.

Η Liza Kudrow, η πρώτη Φοίβη που γνώρισε η καρδιά μας (μετά ήρθε και η κυρία του Fleabag), δεν είναι μια τυχαία περίπτωση.
Και εξηγώ. Στην πειραγμένη ευστροφία της πένας της χρωστάμε το πιο awkward σήριαλ που γνώρισε ποτέ η αμερικανική οθόνη, το The Cameback. Aλλά και το Web Therapy!

Ένα τηλεοπτικό πείραμα «φθηνής» παραγωγής, που κράτησε αστεία- αστεία τέσσερα χρόνια, από το 2011 έως το 2015.

Μένω στο δεύτερο. Χρόνια πριν την έλευση του αγαπημένου μας ιού, η Kudrow επιλέγει ένα γρήγορο και εν τέλει, απολαυστικό τρόπο για να κάνει γυρίσματα, με τρόπο και καθόλου κόπο. Τη βοηθά το θέμα το ίδιο, όπως και μια σειρά από γκεστ καλεσμένων που κονταροχτυπιούνται για μια καρέκλα στην μισή οθόνη. Ανάμεσα στους νικητές και η παρέα της από τα Φιλαράκια, σε μια εποχή μάλιστα που οι φήμες περί ψυχρών σχέσεων μεταξύ τους ήταν αγαπημένο θέμα των tabloid.

Ότι θα έπρεπε να ζήσουμε μέρες Αποκάλυψης για να μπορέσουμε να ξαναδούμε μαζί μια από της πιο αγαπημένες μας τηλεοπτικές παρέες, είναι κάτι φυσικά που δεν θα περίμενε κανείς.

Parks and Recreation

Σε ένα αυτόνομο επεισόδιο των 25 λεπτών, η Amy Poehler και οι φίλοι της, σχολιάζουν, διακωμωδούν, σαρκάζουν την νέα αυτή, παγκόσμια κατάσταση (ο καθένας από το σπίτι του φυσικά) και μας υπενθυμίζουν γιατί η καλή τηλεόραση είναι το δε μπεστ θινκ που μπορεί να σου τύχει. Ειδικά αυτές τις ημέρες του ημί-εγκλωβισμού.

Όπως είπε και ο παρουσιαστής Ryan Seacrest (ή αλλιώς, αυτός που μετέτρεψε τις Kardashians σε pop culture φαινόμενο), το γνωστό μουσικό πρόγραμμα, έπρεπε ή να σταματήσει (η επίθεση του κορωνοϊού το πέτυχε λίγο πριν ξεκινήσουν τα live) ή να το δει διαφορετικά. Και το είδε.

American Idol

Είκοσι διαγωνιζόμενοι στην παρούσα φάση. Είκοσι συνεργεία, βάλε και άλλα τρία για τους κριτές, εικοσιτρείς συνδέσεις- και ο καθένας σπίτι του. Στα highlights της πρώτης αυτής επαφής η εμφάνιση της εγκυμονούσας Kate Perry ως αντισηπτικό.


Και λίγο Ελλάδα για φινάλε

Τα παράθυρα της tv σε μυθοπλασία και γενικά προγράμματα δεν είναι φυσικά, αποκλειστικότατα των άλλων. Έχουμε κι εδώ τα παραδείγματα μας. Και τις παραθυράτες μας προσπάθειες:


Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background