Μια σειρά εκπαιδευτικών GIFs ζωντανεύει και αναδομεί 7 από τα πιο εντυπωσιακά αρχαία μνημεία του πλανήτη

Written by on 8 Αυγούστου, 2018

Αρχαία μνημεία όπως ο Παρθενώνας στην Αθήνα ή ο ναός του Δία στην Πομπηία, στέκουν φθαρμένα και επιβλητικά σε ολόκληρο τον πλανήτη εκπροσωπώντας το μεγαλείο του αρχαίου πολιτισμού!
Οικοδομήματα σε ιστορικές τοποθεσίες, ερείπια και μισογκρεμισμένοι ναοί ανακατασκευάζονται σε μακέτες, τρισδιάστατες ψηφιακές απεικονίσεις, φωτογραφίες και -γιατί όχι- στο photoshop της φαντασίας μας, προκειμένου να σχηματοποιήσουμε νοερά την αρχιτεκτονική τους σπουδαιότητα.

Tελικά, η πιο ευφυής και «ζωντανή» προσπάθεια ήρθε από ένα ανδρόγυνο αρχιτεκτόνων, γραφιστών και εικονογράφων. Η Maja Wronska και ο Przemek Sobiecki της ομάδας This Is Render, αποκαλύπτουν πώς θα ήταν σήμερα επτά αρχιτεκτονικά θαύματα της ανθρωπότητας, με το πρότζεκτ Ancient Ruins Reconstructed! Η παραγωγή έγινε από τα NeoMam Studios, για λογαριασμό της ταξιδιωτικής εταιρείας Expedia, με ένα concept απλό και συνάμα εντυπωσιακό:
Σε μία σειρά από gifs παρουσιάζεται η αναδόμηση αρχαίων κτηρίων/ερειπίων με τη σταδιακή μεταμόρφωση τους από την τωρινή τους ελλιπή μορφή, σε εκείνη που είχαν όταν κατασκευάστηκαν. Έτσι, μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα βλέπεις το πριν και το μετά (που στην πραγματικότητα είναι το ακόμα πιο πριν).

Η προσπάθεια διανθίζεται με διακοσμητικές λεπτομέρειες, όπως τα γλυπτά και οι τεχνοτροπίες,
φανερώνοντας μας τα χρώματα που κάποτε κοσμούσαν την πρόσοψη του Παρθενώνα ή τα μεγάλα αγάλματα που φρουρούσαν την είσοδο του Ναού του Λούξορ στην Αίγυπτο.
Μια σύγχρονη ματιά στο παρελθόν, που δεν παύει να μας εκπλήσσει και να μας συναρπάζει!

Μιρέλλα Κάππα


Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background