Η αναπηρία είναι κουλ: Η νέα, αγαπημένη μας facebook σελίδα

Written by on March 12, 2021

Η αναπηρία είναι κουλ. Στο σημερινό tgif κάνουμε like σ’ αυτούς μας κάνουν και γελάμε όσο δύσκολα κι αν είναι αυτά που βιώνουν.

Επειδή πάντα θα είμαστε στην ίδια ομάδα με όσους αυτοσαρκάζονται κι έχουν ωραίο χιούμορ, οι νέοι, κάφροι-με την καλή έννοια- φίλοι μας είναι οι διαχειριστές της facebook σελίδας Η αναπηρία είναι κουλ. Εκεί, σατιρίζουν με πολύ ωραίο τρόπο, όλες τις καταστάσεις που ζουν οι άνθρωποι με κινητικά προβλήματα και αναπηρίες. Φτιάχνουν πετυχημένα memes και μιλάνε για περιστατικά καθημερινής τρέλας. Συνδυάζουν εύστοχα τα γεγονότα και τις ατάκες της επικαιρότητας με δικά τους θέματα. Και σε όλα τα posts, διευκρινίζουν “για τα κουλ τυφλά τυπάκια μας υπάρχει περιγραφή σε σχόλιο και σε alternative Text”.

η αναπηρία είναι κουλ

ΤΟ ΚΑΛΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΛ

Ουσιαστικά αυτό που προσπαθούν να κάνουν είναι να απενοχοποιήσουν κάθε είδους ταμπού και να κάνουν πιο οικεία την έννοια της αναπηρίας σε όλους. Ένα μεγάλο συν είναι πως δεν απευθύνονται σ’ ένα εξειδικευμένο κοινό. Σχολιάζουν τα πάντα από μία διαφορετική και λίγο πιο διασκεδαστική ματιά. Μπορούν να μιλήσουν για ένα σοβαρό θέμα “αναποδογυρίζοντας” τον τρόπο που θα το προσέγγιζαν οι περισσότεροι χωρίς όμως να ξεφύγουν από την ουσία.

“Το χιούμορ ήταν ανέκαθεν ένα πολύ χρηστικό εργαλείο, που βοηθά να προσεγγίσεις οποιοδήποτε ζήτημα όσο δυσπρόσιτο ή αμφιλεγόμενο κι αν είναι. Και η αναπηρία συγκεκριμένα είναι ένα ζήτημα που δεν έχει προσεγγιστεί αρκετά. Το χιούμορ καταφέρνει πολύ συχνά να ρίξει τις άμυνες του αποδέκτη τού μηνύματος και να καταφέρει να τον/την κάνει να δει πως ίσως έχει λάθος γνώμη για κάποιο ζήτημα. Ή πως έχει μέχρι και πλήρη άγνοια” είπαν σε μία πρόσφατη συνέντευξη τους στο Marie Claire.

η αναπηρία είναι κουλ

Θα βρεις ιστορίες που σχετίζονται με τις μετακινήσεις τους στους δρόμους (όλοι ξέρουμε πόσο φιλόξενη #νοτ είναι η Αθήνα) αλλά και σε άλλους δύσκολους χώρους. Για το άτιμο το φλερτ και την καθημερινή τους ζωή. Για τις ατέρμονες συζητήσεις που αφορούν τα δικαιώματα τους. Θα μάθεις τρίβια που δεν ήξερες και θα διαβάζεις κείμενα, τα οποία σε αφορούν. Και το καλύτερο. Οι δύο κύριοι, οι οποίοι τα ανεβάζουν όλα αυτά δεν θα γίνουν ποτέ γραφικοί ούτε υπερβολικοί για να τραβήξουν την προσοχή (σου). Είναι αυτοί οι ωραίοι τύποι που θα ήθελες να έχεις στην παρέα σου και να τα περνάτε όλα μαζί.

Τους ανακαλύψαμε τυχαία και πλέον είναι στα tabs μας που είναι ανοιχτά σχεδόν σε καθημερινή βάση. Είμαστε σίγουροι πως το ίδιο θα πάθεις κι εσύ.


Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background