Η 19χρονη Alyssa Carson είναι η πρώτη που θα πάει στον Άρη το 2033

Written by on November 6, 2020

Στο σημερινό TGIF πάμε στο διάστημα. Η 18χρονη Alyssa Carson εκπαιδεύεται στη NASA για να γίνει η πρώτη που θα ταξιδέψει στον Άρη το 2033. Κι αυτό είναι ένα από τα πιο αισιόδοξα νέα που θ’ ακούσεις αυτή την lockdownική χρονιά.

Πριν λίγες ημέρες, βγήκε η είδηση πως μια ομάδα επιστημόνων εντόπισαν για πρώτη φορά εκπομπές ραδιοκυμάτων από ένα άστρο νετρονίων, που ονομάζεται magnetar. Χθες, αστρονόμοι στη Βόρεια Ιρλανδία ανακάλυψαν ένα αστεροειδή γύρω από τον Άρη και τον χαρακτήρισαν ως τον “χαμένο δίδυμο αδελφό” της Σελήνης.

Οπότε όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον ουρανό με τ’ άστρα. Και σ’ εκείνη που θα μας οδηγήσει εκεί. Η Alyssa είναι η πρώτη που ολοκλήρωσε και τα 7 προγράμματα του Space camp της NASA όταν ήταν 16 χρονών. Πρόκειται το νεότερο κορίτσι που θα αποφοιτήσει από την Advanced Space Academy ενώ παράλληλα σπουδάζει αστροβιολογία στο Florida Institute of Technology. Και δεν μπαίνει τελεία εδώ αφού ταυτόχρονα με όλα αυτά, παρακολούθησε και διαστημική φυσιολογία στο Embry-Riddle Aeronautical University.

Δεν αρκεί μόνο να πας στο Πανεπιστήμιο και να σπουδάσεις για το διάστημα. Πρέπει να λάβεις τεχνικές γνώσεις, να εργαστείς σε κάποιον σχετικό τομέα και να αποκτήσεις προϋπηρεσία. Μετά απ’ αυτά, μπορείς να κάνεις αίτηση για να πας στο διάστημα. Είναι επίσης δύσκολο να βρεις κάποιον μέντορα. Οπότε πριν κάνω τη δική μου αίτηση, έπρεπε μόνη μου να βρω τι πρέπει να μελετήσω και τι επιλογές καριέρας μου δίνονται.” είπε σε μία συνέντευξη της.

Η πρώτη φορά που συνειδητοποίησε πόσο της αρέσει οτιδήποτε σχετίζεται με τους γαλαξίες, ήταν στα 3 της χρόνια. Όταν είδε ένα επεισόδιο του The Backyardigans, όπου οι ήρωες κάνουν ένα διαστημικό ταξίδι, είπε στον μπαμπά της πως θέλει να γίνει αστροναύτης. H διαφορά με τα περισσότερα παιδιά που έχουν το ίδιο όνειρο, είναι πως η Alyssa το κατάφερε. To infinity and beyond!

Tagged as

Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background