Δημιουργήθηκε η πρώτη πλατφόρμα αναζήτησης υπηρεσιών και δομών, για την υγεία του μαστού στην Ελλάδα

Written by on 25 Μαΐου, 2018

Σε ποια Νοσοκομεία στο Ηράκλειο Κρήτης μπορώ να κάνω τον προληπτικό μου έλεγχο;
Υπάρχει Νοσοκομείο με τμήμα PET/CT στη Θεσσαλονίκη;
Πού βρίσκεται το κοντινότερο μου Νοσοκομείο με ψηφιακό μαστογράφο;

Στην Ελλάδα δεν υπάρχει συγκεντρωμένη και εύκολα προσβάσιμη η οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τις δομές υγείας που αφορούν το μαστό είτε ως διαγνωστικές εξετάσεις είτε ως ιατρικές πράξεις. Έτσι, στην περίπτωση που μια γυναίκα διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού, χρειάζεται να προβεί σε πληθώρα εξετάσεων και ιατρικών πράξεων, με πρακτικές λεπτομέρειες που δυσχεραίνουν την κατάσταση.
Στόχος είναι να πραγματοποιηθεί μία λεπτομερής καταγραφή των υπηρεσιών και των δομών υγείας μαστού, τόσο για τη γυναίκα που νοσεί, όσο και για κάθε γυναίκα σε επίπεδο πρόληψης.
Να αξιοποιηθούν τα δεδομένα που θα προκύψουν, μέσω της δημιουργίας μίας μηχανής αναζήτησης, έτσι ώστε καθένας να έχει εύκολη πρόσβαση στην πληροφορία και επιτέλους να γίνει ένα ξεκίνημα για την  διεκδίκηση δικαιωμάτων των ασθενών με καρκίνο μαστού.
Η καταγραφή έχει ήδη προχωρήσει σε Πανελλαδικό επίπεδο περιλαμβάνοντας στοιχεία από Δημόσια Νοσοκομεία και Ιδιωτικές Κλινικές, ενώ συνεχώς εξελίσσεται.
Το πρόγραμμα υλοποιείται από τα καθαρά έσοδα του Greece Race for the Cure®.


Η πλατφόρμα αναζήτησης δομών και υπηρεσιών για τον καρκίνο του μαστού είναι διαθέσιμη για οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο στο website του Συλλόγου «Άλμα Ζωής»
Η αναζήτηση μπορεί να γίνει σε απλά βήματα, βάσει περιοχής, βάσει εξέτασης ή ιατρικής πράξης που ενδιαφέρει τον κάθε χρήστη ή με βάση συγκεκριμένα Νοσοκομεία και Κλινικές.

Για προσθήκες, διορθώσεις ή ανανέωση των παρεχόμενων πληροφοριών επικοινώνησε στο 2104180006 ή στο dliva@almazois.gr

Μην ξεχνάς ότι η πρόληψη σώζει ζωές!


Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background