Ανακάλυψε το σουρεάλ σύμπαν της Αφρικανής φωτογράφου Aïda Muluneh

Written by on June 15, 2020

Η Aïda Muluneh είναι η νέα αγαπημένη μας φωτογράφος και θα γίνει σίγουρα κι η δική σου. Φτιάχνει υπέροχες, σουρεαλιστικές εικόνες εμπνευσμένες από την αφρικανική ιστορία και κουλτούρα και γι’ αυτό, θες να γίνεις ένας από τους ήρωες της.

Για την ιστορία, γεννήθηκε το 1974 στην Αιθιοπία. Μεγάλωσε στη Γεμένη και στην Αγγλία. Μετά την αποφοίτηση της από το πανεπιστήμιο Howard, δούλεψε ως φωτορεπόρτερ στην Washington Post. Στη συνέχεια, άρχισε τις δικές της εκθέσεις που αποθεώθηκαν και οι φωτογραφίες της έχουν ταξιδέψει σχεδόν σε όλο τον κόσμο. Μετρούν check-in σε Αμερική, Αίγυπτο, Καναδά, Σενεγάλη, Γαλλία, Γερμανία, Κίνα, Αφρική ενώ αφιερώματα στη δουλειά της μπορείς να βρεις στις μόνιμες εκθέσεις των μουσείων Smithsonian, Hood και Biblical Art.

Συμπλήρωσε στα σκονάκια ότι είναι ambassador της Canon και έχει ιδρύσει το Addis Foto Fest, το οποίο είναι και το πρώτο φωτογραφικό φεστιβάλ στην Ανατολική Αφρική. Επίσης έχει κερδίσει πολλά φωτογραφικά βραβεία όπως το European Union Prize του Rencontres Africaines de la Photographie στο Μαλί, του CRAF του Spilimbergo στην Ιταλία και το CatchLight Fellow στην Αμερική.

Χρώματα, σκοτάδια, αλλόκοτες μορφές, αλληγορίες. Όπως θα δεις παρακάτω, κάθε φωτογραφία της είναι και μια ολόκληρη ιστορία με αρχή, μέση και τέλος. Η Aida έχει το τεράστιο χάρισμα να συνδυάζει με φανταστική αισθητική, τα ιστορικά και παραδοσιακά στοιχεία του κόσμου της, με τη σύγχρονη πραγματικότητα. Αν ψάχνεις κάτι ωραίο για να γεμίσεις τους φυσικούς και ψηφιακούς τοίχους σου, ήρθες στο κατάλληλο μέρος.

Ξεκίνα το ατελείωτο σκρολάρισμα στο εντυπωσιακό σύμπαν της:

Aïda Muluneh
Aïda Muluneh
Aïda Muluneh
Aïda Muluneh
Aïda Muluneh
Aïda Muluneh
Aïda Muluneh
Aïda Muluneh
Aïda Muluneh
Aïda Muluneh
Aïda Muluneh

ΘΕΛΩ ΚΙΑΛΛΟ ΚΙΑΛΛΟ

Μπορείς να βρεις κι άλλες εικόνες της Aïda Muluneh:


Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background