Αγαπητέ Άγιε Βασίλη, ο Θεός μ’ αγαπάει αν είμαι γκέι;

Written by on December 8, 2020

Πολλά γράμματα που αρχίζουν με το Αγαπητέ Άγιε Βασίλη είναι συγκινητικά αλλά κάποια, μας αγγίζουν παραπάνω κι εκτός εορταστικού προγράμματος. Όπως αυτό του μικρού Will, που έκανε σύσσωμο το ίντερνετ να ζητάει χαρτομάντηλα.

“Αγαπητέ Άγιε Βασίλη, υποστηρίζεις τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα; Αν μιλήσεις με τον Θεό, μπορείς να του πεις ότι τον αγαπώ και να τον ρωτήσεις αν με αγαπά κι εκείνος, επειδή είμαι γκέι; Σε ευχαριστώ. Με αγάπη, Will.”, έγραψε. Και η απάντηση που ήρθε, πάτησε το κουμπί της απογείωσης. Ο εθελοντής από την Operation Santa Claus της Ταχυδρομικής Υπηρεσίας USPS, ο οποίος ανέλαβε αυτό το γράμμα, είναι ο Michael Muñoz.

Όπως είπε στο Advocate, είναι κι ο ίδιος γκέι κι είχε αυτούς τους προβληματισμούς όταν ήταν μικρός. Επίσης, συμπλήρωσε πως το διαφορετικό μ’ αυτό το παιδί είναι πως δεν ζητά κάτι υλικό αλλά να ξέρει πως τον αγαπούν και είναι αποδεκτός. Οπότε ο φοβερός Ισπανός δεν απάντησε διεκπαιρεωτικά.
Μέσα σε πολύ λίγη ώρα, ξεσήκωσε φίλους και συγγενείς του για να του κάνουν ένα δώρο, που θα του μείνει αξέχαστο. Έφτιαξε ένα χριστουγεννιάτικο πακέτο με παιδικά βιβλία, τα οποία μιλούν για θέματα σχετικά με τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα και τα συνδύασε με ένα καπέλο του Άγιου Βασίλη στα χρώματα του ουράνιου τόξου.

Αγαπητέ Άγιε Βασίλη

ΚΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΟΣΤ- ΙΤ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ

Και είπε o Michael στον Will: “Η αγάπη και η χαρά έρχονται με πολλούς τρόπους. Kάποιες φορές σε βρίσκουν, ενώ άλλες πρέπει να το ψάξεις εσύ για τον εαυτό σου. Πάντα θα υπάρχουν τραμπούκοι και άτομα που θα έχουν κάτι αρνητικό να πουν. Όμως, αν αγαπάς τον εαυτό σου και μοιράζεις αγάπη, δεν μπορούν να σε επηρεάσουν. Να θυμάστε: ο τάρανδος του Άγιου Βασίλη, Ρούντολφ, ήταν διαφορετικός, του έκαναν bullying και τολμώ να πω ότι δεν τον αγαπούσαν. Αλλά αυτές ακριβώς οι διαφορές του τον έκαναν όμορφο και τελικά ήρωα. Οι διαφορές σου σε κάνουν μοναδικό και όμορφο και κανείς δεν μπορεί να σου το κλέψει αυτό”.

*Αν ο Muñoz σου θυμίζει κάτι, είναι ένα από τα ξωτικά του ντοκιμαντέρ Dear Santa.


Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background