Αεροπλάνα: Ο Βασίλης Κεκάτος σκηνοθετεί μία συγκινητική ιστορία αγάπης

Written by on September 1, 2021

Ο Βασίλης Κεκάτος σκηνοθέτησε το trailer του φετινού 44ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας (12-18/9) και είναι σαν μία πτήση που σου φαίνεται πολύ οικεία.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα (“Η απόσταση ανάμεσα στον ουρανό κι εμάς“) σκηνοθέτης φουλάρει με ομορφιά μία κινηματογραφική διοργάνωση. Το 2019, είχε αναλάβει τα teasers του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και αγαπήσαμε όλες τις ιστορίες του. “Σκεπτόμενος πως όταν γιορτάζει ένα φεστιβάλ γιορτάζει και η πόλη του, ο μόνος τρόπος που μπόρεσα να προσεγγίσω την πόλη της Θεσσαλονίκης ήταν η ευαισθησία. Αναγνωρίζω τη Θεσσαλονίκη σε πολλά ακόμη πρόσωπα και σώματα. Kάθε φορά όμως αυτό που θα επέλεγα να κάνω θα ήταν να την κοιτάξω με ζεστασιά και να της ευχηθώ χρόνια πολλά μέσα από όλους αυτούς τους χαρακτήρες και τις φωνές που το σινεμά μου δίνει τη δυνατότητα να κατοικήσω.“, είχε πει τότε.

Τώρα, έγραψε και σκηνοθέτησε μία συγκινητική εξομολόγηση. Ένα κορίτσι ευχαριστεί κάποι@ που της έμαθε να αγαπάει τα αεροπλάνα γιατί μηδένιζαν τις αποστάσεις μεταξύ τους. Στην πορεία όμως, ανακάλυψε και πως ουσιαστικά, αγάπησε το να πετάει.
“Αγάπησα τα αεροπλάνα γιατί ήταν αυτά που με έφερναν κοντά σου”. Ο Κεκάτος έχει έναν ιδιαίτερο τρόπο να διηγείται ιστορίες και να σε κάνει να βλέπεις τον εαυτό σου μέσα σ’ αυτές. Έχει μία ευαισθησία και μια τρυφερότητα που πάει πάντα κόντρα στην όποια πραγματικότητα. Έτσι και στα “Αεροπλάνα”, σου θυμίζει όλες τις πτήσεις που σε έχουν φέρει κοντά σε αγαπημένους σου ανθρώπους. 2.42 λεπτά χωρίς κανένα κενό αέρος. Βάλε ζώνη και καλό, μίνι ταξίδι.


info

Σενάριο, σκηνοθεσία, μοντάζ: Βασίλης Κεκάτος
Εκφώνηση: Γλυκερία Παππά
Σχεδιασμός Ήχου / Μιξάζ: Παναγιώτης Παπαγιαννόπουλος
Μετάφραση κειμένου: Αλεξάνδρα Δυράνη-Μαούνη


Reader's opinions

Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background