Οι 7 τύποι θεατών που συναντάμε στο θερινό σινεμά

Written by on 23 Ιουλίου, 2020

Είναι αυτές οι κατηγορίες θεατών που συναντάμε όλοι στο θερινό σινεμά δίπλα, μπροστά, πίσω μας και είναι οι έξτρα ρόλοι του καστ. Μπορεί βέβαια να είμαστε κι ένας από αυτούς, ποτέ δεν ξέρεις.

Ο ΠΑΡΑΠΟΛΥΣΥΝΕΠΗΣ

Είναι αυτός ο τύπος που θα πάει τουλάχιστον τρία τέταρτα πριν στην προβολή. Θα είναι πρώτος- πρώτος στο ταμείο και θα στηθεί ανυπόμονος στην ουρά βλέποντας συνέχεια το ρολόι. Αν είναι με παρέα, στο 2λεπτο καθυστέρησης, θα αρχίσει τα τηλέφωνα και θα τρέξει να βρει τις καλύτερες θέσεις. Σε περίπτωση που αργήσει η προβολή έστω και δευτερόλεπτα, θα δυσανασχετήσει σαν να έχει συμβεί το τέλος του κόσμου ψάχνοντας τον υπεύθυνο του σινεμά. Και ίσως, ως άλλος Κάκαλος, να του ρίξει και 30 μέρες φυλακή.

Ο ΔΟΝ ΖΟΥΑΝ

Τα αστέρια, το φεγγάρι, το γιασεμί, το καλοκαιρινό αεράκι, όλα συμβαίνουν σε υπερθετικό βαθμό για τον μεγάλο ερωτικό της ομάδας. Θα διαλέξει μια νύχτα με Πανσέληνο, με έκλειψη, ένα εντυπωσιακό διαγαλλαξιακό φαινόμενο τέλος πάντων, για να πάει το ταίρι του στο θερινό σινεμά. Θα αδειάσει όλη την κολώνια πάνω στο θανατηφόρο του κορμί και δεν θα αφήσει το έτερον ήμισυ από τις φτερούγες του. Ακόμα κι όταν πέσουν οι τίτλοι τέλους.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Υπάρχει διαφορά του αισθηματία με τον Δον. Ο πρώτος είναι αυθεντικός, ο δεύτερος προσπαθεί πάρα πολύ να ξεχειλίσει ερωτιάρικα νετρόνια από παντού.

Ο ΜΠΛΑΜΠΛΑΣ

Είναι ο διπλανός/η ή μπροστινός/η σου που θα πει ΟΛΑ τα νέα του κατά τη διάρκεια της προβολής. Θα απλωθεί παντού και θα αρχίσει το σόου. Παράλληλα ίσως και να απαντάει σε μηνύματα ή σε κάποιες περιπτώσεις να σηκώσει και το τηλέφωνο. Και γιατί όχι; Μήπως ενοχλ(ά)ει κανέναν;

Ο ΚΡΙΤΙΚΟΣ

Δεν του αρκεί μια χαλαρή ανάλυση της ταινίας που μόλις είδε με τους φίλους. Αν είναι μόνος στο σινεμά, θα χωθεί στη συζήτηση των διπλανών του. Αν είναι με παρέα, θα σκάψει στα έγκατα της κινηματογραφικής Μόρντορ για να συνδέσει όλα τα μη προφανή μεταξύ τους. Εσύ θα πεις “ήταν πολύ ωραία, μου θύμισε τον τάδε σκηνοθέτη, την τάδε εποχή”, εκείνος θα το πάει σε ένα άλλο γκεστάλτ. Ναι μεν αλλά και τούμπαλιν. *τινάζει φουλάρι

Ο ΓΚΡΙΝΙΑΡΗΣ

Του φταίνε όλα. Από τη στιγμή που θα μπει στο σινεμά, ξεκινάει ένα γλεντοκόπι γκρίνιας. Οι καρέκλες δεν είναι αναπαυτικές. Η οθόνη, μα πού τη βρήκαν, δεν είναι στις σωστές διαστάσεις. Η μπύρα δεν είναι στη θερμοκρασία που θα ταίριαζε στην περίπτωση. Τα κουνούπια είναι μεταλλαγμένα. Τα ποπ κορν είναι μπαγιάτικα. Ο ήχος δεν είναι όπως πρέπει. Οι θεατές δεν είναι ωραίοι. Μήπως τελικά δεν ήταν και τόσο καλή ιδέα να έρθει; ΦΥΓΕΤΕ ΟΛΟΙ.

Ο ΖΑΜΑΝ ΦΟΥ

Καλησπέρα στην ομήγυρη. Μαζευτήκαμε απόψε εδώ για να θα μάθετε όλοι ποιος είμαι. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να μιλάω χαμηλόφωνα. Ταινία βλέπουμε, δεν κοιμάται κανείς. Ούτε είναι ώρα κοινής ησυχίας. Που και να ήταν δηλαδή, σιγά τώρα. Ας μασουλήσω νάτσος, ποπ κορν, τυρόπιτες, ό,τι φαγητό έχω, όσο πιο δυνατά μπορώ. Ας τσουγκρίσω και με τα παιδιά. Ας κάνω και περίεργα ηχητικά εφέ για να με προσέξουν κι όσοι περνούν έξω από το σινεμά. Κι αν μου κάνουν παρατήρηση δεν θα ζητήσω συγνώμη. Αν είναι δυνατόν.

Ο ΗΡΘΑ-ΓΙΑ-ΤΗ-ΦΑΣΗ

Δεν τον νοιάζει τι ταινία θα δει, σε ποιο θερινό θα είναι, αρκεί να είναι με την παρέα. Δεν τον ενοχλεί τίποτα, περνάει καλά όπου και να πάει. Θρίλερ; Ναι. Ρομάντζο; Ναι. Περιπέτεια; Ε Ναι. Πρώτη, δεύτερη, τελευταία σειρά, δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Μια ζωή την έχουμε. Κι αν δεν την γλεντήσουμε μπροστά από τη θερινή οθόνη, τότε πού;

*Φωτογραφία: Κώστας Γούναρης


Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background