Πασχαλινά αυγά, αλλιώς. 6 ταινίες μάς αποκαλύπτουν τα μυστικά τους

Written by on April 29, 2021

Στο πρόγραμμα της Μεγάλης Πέμπτης, λέει πως βάφουμε τα πασχαλινά αυγά. Ωραία μέχρι εδώ. Στην αγγλική τους εκδοχή όμως, (*μπλινκ*) όταν λένε τη φράση easter eggs εννοούν τα κρυμμένα στοιχεία, τα inside jokes και τις cameo εμφανίσεις σε ταινίες, βίντεο κλιπ κ.ά, που παραπέμπουν σε κάτι άλλο ή σημαίνουν κάτι σημαντικό για τους συνετελεστές.

Οπότε συγκεντρώσαμε έξι πράγματα από κάποια γνωστά κι αγαπημένα φιλμ για να τα βλέπεις ενώ βάφεις τα πραγματικά αυγά. Κατανυκτικό inception σαν να λέμε.

TOY STORY feat. THE SHINNING

πασχαλινά αυγά

Ένα κινούμενο σχέδιο για όλη την οικογένεια σε συνδυασμό με το θρίλερ που δεν θέλει οικογένεια. Στο πρώτο Toy Story, πίσω στο 1995, η μοκέτα του σπιτιού που κυκλοφορούν ο Buzz και ο Woody, είναι παλιά γνώριμη του Jack Nicholson. Πρόκειται για εκείνη με το χαρακτηριστικό μοτίβο, η οποία πρωταγωνιστεί στο ξενοδοχείο της Λάμψης (The Shinning) του Stanley Kubrick. Κι η ψυχεδέλεια συνεχίζεται. Το μοντέλο της κάμερας ασφαλείας που κοιτούν οι δύο αγαπημένοι καρτουνήρωες, έχει τον αριθμό OVERLOOK R237 και το 237 ήταν το δωμάτιο του Nicholson και της παρέας του. Johnny παντού.

CATCH ME IF YOU CAN feat. REALITY

πασχαλινά αυγά

Το απολαυστικό Catch me if you can σε σκηνοθεσία Steven Spielberg, είναι βασισμένο στην αληθινή ιστορία του Frank Abagnale, ο οποίος ήταν μετρ της πλαστογραφίας και κυκλοφορούσε συνεχώς με διαφορετικές ιδιότητες. Πιλότος, γιατρός, δικηγόρος, ό,τι συνολάκι και να φορούσε, ήταν πάντα πάρα πολύ πειστικός. Ως την ημέρα που τον τσάκωσε το FBI . Τον υποδύεται ο Leonardo Di Caprio και στη σκηνή της σύλληψης του στο Montrichard (εντάξει, μικρό spoiler), ένας από τους αστυνομικούς που τον κρατούν είναι ο πραγματικός Frank.

INDIANA JONES feat. STAR WARS

πασχαλινά αυγά

Ένα από τα διασημότερα easter eggs του σινεμά. Στην περιπέτεια του Indiana Jones, Raiders of the Lost Ark, που βγήκε το 1981 είναι παραγωγός και συνσεναριογράφος ο Geοrge Lucas. Όπως δηλαδή και σχεδόν σε όλες τις ταινίες του franchice. Σε μία σκηνή λοιπόν, δίπλα από τον Harrison Ford υπάρχει μία κολώνα από ιερογλυφικά και σε ένα από αυτά, δείχνει τον R2D2 με τον κολλητό του, C3PO. Οι φανατικοί του μπλοκμπαστερά αρχαιολόγου βέβαια, θα έχουν προσέξει κι άλλες αναφορές στο κάτι σαν θρησκεία (καλησπέρα Καίτη), διαστημικού κόσμου του Lucas.

RANGO feat. FEAR AND LOATHING IN LAS VEGAS

Στο οσκαρικό animation Rango, πρωταγωνιστεί ένας εξωτικός, συμπαθέστατος χαμαιλέοντας με λουλουδάτα πουκάμισα, στον οποίο δανείζει τη φωνή του ο Johnny Depp. Σε μία σκηνή, o Rango προσγειώνεται στο τζάμι ενός κάμπριο αυτοκινήτου, από τη μεριά του συνοδηγού. Αν σου θυμίζει κάτι όλο αυτό, είναι ξεκάθαρη αναφορά στην αντίστοιχη σκηνή του “Fear and Loathing in Las Vegas” με την καταστροφική τριάδα των Depp, Benicio Del Toro. Tobey Maguire.

THE ROCKY HORROR PICTURE SHOW feat. PASCHALINA AYGA

Μάντεψε. Σε διάφορες σκηνές του The Rocky Horror Picture Show υπάρχουν αληθινά πασχαλινά αυγά. Στα γυρίσματα, το συνεργείο και το καστ έπαιξαν ένα κυνήγι θησαυρού με τέτοια, εορταστικά αυγά αλλά δεν τα βρήκαν όλα. Αρκετά από αυτά ξέμειναν σε κάποια σημεία στο πλατώ και οι φίλοι μας, τα άφησαν να περιφέρονται τριγύρω για να τα εντοπίσουν αργότερα στη μονταζιέρα. Έτσι, για να μη λες ότι δεν είμαστε στο κλίμα της ημέρας.

HARRY POTTER feat. CREW

Στο Harry Potter and the Chamber of Secrets, σε μία πολύ χαρακτηριστική σκηνή ενός καυγά μέσα στο Hogwarts, υπάρχει και κάποιος εξωσχολικός τύπος. Είναι ένας καμεραμάν που φάνηκε κατά λάθος μέσα στο κάδρο αλλά δεν κόπηκε στην τελική εκδοχή για να έχουμε υλικό εμείς εδώ, τα λαγωνικά του Clouseau. Επειδή τα εμβόλια έχουν αποκαλύψει όλες τις ηλικίες, να σου θυμίσουμε πως η ταινία είχε βγει το 2002. Και ναι, ίσως πονάει λίγο αν, όπως κι εμείς, θυμόσουν πως ήταν πιο πρόσφατη η έξοδος της.


Reader's opinions

Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background