Τι κυκλοφορεί εκεί έξω; 5 νέα tracks για να κολλήσεις αβασάνιστα!

Written by on October 28, 2018

5 μουσικά projects επέστρεψαν για να μετριάσουν το ενδοπλανητικό χάος με εθιστικές μελωδίες. 

Michelle Gurevich – Way You Write

Η αλλοτινή Chinawoman ένιωθε ανέκαθεν μια ματαίωση που είτε αντάμωνε γοητευτικά με το σκοτάδι μας, είτε θύμιζε μποφιλική μίρλα και αλμοδοβαρική γυναίκα, στα πρόθυρα νευρικής κρίσης.
Κι όμως, εξακολουθεί να μας έχει. Αξιόλογη, πίστη στη νόρμα της και στον ήχο που αγαπά, με την μαγνητική βαθιά φωνή της, προχωρά αργά στο Exciting Times και -τι έκπληξη- φλερτάρει χωρίς να ζυγίζει το βάρος των σχέσεων στο “Way You Write”.
*Ημερομηνία κυκλοφορίας : 9 Nοεμβρίου 2018

 

Haelos-Buried In The Sand

Μπα! Μας θυμήθηκαν; 2μιση χρόνια μετά την κυκλοφορία του Full Circle και μια ατελείωτη περιοδεία, οι σουρτούκηδες Haelos αποφάσισαν να κάνουν ένα οπτικοακουστικό δώρο σε όσους ξεροστάλιαζαν τόσο καιρό για κάποιο νέο τους.
Το “Buried In The Sand”, που μοιάζει να κοιμήθηκε με τα riffs ολόκληρου του “Eraser” (Thom Yorke), υπόσχεται καινούργια δουλειά τους μέσα στο 2019 πακέτο με διεθνή περιοδεία που όχι δεν περιλαμβάνει -ακόμα τουλάχιστον- την Ελλάδα.
Στο μεταξύ η λονδρέζικη μπάντα αλλάζει σύνθεση και ο Daniel Vildósola από touring member γίνεται βασικός παίχτης, συμπληρώνοντας κιθαριστικά την τετράδα, με τον ήχο της να ακολουθεί πια διαφορετική κατεύθυνση, χωρίς ωστόσο να αποχωρίζεται τα σκιώδη φωνητικά και τη νυχτερινή υφή του.

 

Washed Out – Don’t Wanna

Eδώ, ο Ernest Greene aka Washed out ακούγεται σαν vintage ανήμερος surfας υπό την επήρεια Danger Mouse. Υπάρχει λόγος. Το High Times κυκλοφόρησε ως κασέτα το 2009 σε μόλις 100 κόπιες με το Don’t Wanna να αποτελεί ένα από τα 4 ακυκλοφόρητα bonus tracks.
Το 2018 το High Times επιστρέφει σε μορφή βινυλίου, ρεμιξαρισμένο και σένιο με φρέσκο mastering,
έτοιμο να προσφέρει νέες συγκινήσεις σε παλιούς γνωστούς… και τούμπαλιν.
Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες, 5 Νοέμβρη να περνάς.

 

RÜFÜS DU SOL-Treat You Better

Η στιγμή του “σήκω χόρεψε κουκλί μου/θα σε κάνω βασίλισσα”.
Τρίτο studio album για τους Αυστραλούς Rüfüs Du Sol! To Solace κυκλοφόρησε στις 19 Οκτωβρίου, συνοδεύεται από παγκόσμια περιοδεία και διατηρεί την alternative dance ελαφρότητα που όλοι ξέρουμε και συμπαθούμε, ισόποσα με υποψιασμένη -όσο απαιτείται για να παραμένει φιλική- ηλεκτρονικίλα. Επόμενος.

 

How To Dress Well – Body Fat

No matter all your alchemy
The past will call you back
There’s still so much pain and anger
In your body fat

Το ψυχαναλυτικό alt-R & B, “Body Fat” ψιθυρίζει γλυκά την ιστορία των πληγών που υποδόρια μεταφέρονται από γενιά σε γενιά, διαιωνίζοντας τον πόνο και την οργή. Mολύνοντας τα κύτταρά μας.
Θα το βρεις μαζί με άλλα 12 tracks στο The Anteroom. Το πέμπτο άλμπουμ του Τom Krell a.k.a. How To Dress Well που αποτελεί περίτρανη απόδειξη της δημιουργικής εμβέλειας και της εύθραυστης ευαισθησίας, αυτού του εκπληκτικού weirdo!
Ο Krell από το 2009 ελίσσεται στα μουσικά labels με ηλεκτρονικούς ήχους και εννοιολογικές συνθέσεις, για να καταλήξει πρόσκαιρα σε ένα ambient dance μονοπάτι στο άφθαρτο μουσικό του στυλ.
O ίδιος χαρακτηρίζει το νέο του άλμπουμ ως μια δήλωση κοσμικής μοναξιάς, με πειραματική διάθεση και ποίηση από τους Li-Young Lee και Ocean Vuong.
*Την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου στο live του στην Death Disco, ενδέχεται να κλάψουμε όλοι μαζί, ευάλωτοι και σφιχταγκαλιασμένοι. Περισσότερα info εδώ.

Μιρέλλα Κάππα

Tagged as

Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background