43ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας. Για λίγο ακόμη κοντά μας

Written by on September 24, 2020

Και μια “τελευταία” ευκαιρία για να δεις και να ψηφίσεις, έστω και από απόσταση, τα ταινιάκια που ξεχώρισες. Στο πιο παράξενο φεστιβάλ και των 43 του χρόνων!

Δηλαδή

Η εγγραφή στην διαδικτυακή πλατφόρμα έχει ανοίξει από τη Κυριακή 20.9 (19:00) και σκοπεύει να κλείσει στο Σάββατο 26.9 (23:59), το οποίο και σημαίνει πως ως τότε, μπορείς να μπεις και να δεις ελεύθερα και ωραία, όλες τις ταινίες του διαγωνιστικού (διεθνές, ελληνικό & σπουδαστικό).

Αν έχεις προλάβει και τις έχεις δει ως την Παρασκευή 25.9 και ώρα 22:00 και το επιθυμείς, μπορείς και να ρίξεις τη ψήφο σου στην πιο αγαπημένη. Και να γίνεις έτσι μέρος της ομάδας που δώσει το βραβείο Κοινού εκεί… που η καρδιά σπαρτάρησε.

Ξενάγηση (η)

Το πάρκο της Αγίας Βαρβάρας με τις λίμνες, τις πάπιες και τα τεράστια δέντρα. Το πράσσινο ολούθε. Τα παλιά σπίτια της πόλης, τα ξενοδοχεία που υποδέχονται τους μικρομηκάδες παραδίπλα, το κέντρο τύπου, οι φωνές, τα πρόγράμματα στο χέρι, τα χαμόγελα (σταθερά πλατιά). Και οι μάσκες, εκατοντάδες μάσκες. Και τα αντισηπτικά. Δεκάδες αντισηπτικά για κάθε σημείο της πόλης. Για κάθε σημείο του φεστιβάλ.

Όχι, δεν μοιάζουν όλα όπως τις άλλες χρονιές. Στις δώδεκα το βράδυ, η πόλη, το φεστιβάλ, πέφτει για ύπνο (ή κάνει πως πέφτει έστω), η βοή της ημέρας ησυχάζει, τα πάρτι κρύβονται μέσα στα ακουστικά, οι συζητήσεις γίνονται βόλτες στους πιο απομακρυσμένους ίσκιους. Όποιος βρίσκει τη πιο κρυφή καβάτζα, μαζεύει και το μεγαλύτερο “ακροάτήριο”. Εδώ, εκτός Αθηνών, ο αριθμός εννιά δεν σημαίνει τίποτα. Και ευτυχώς να λες.

Ταινίες, μικρές στο μέγεθος, μεγάλες στην καρδιά

Το ωραίο με τα μικρού μήκους ταινιάκια είναι πως τελειώνουν γρήγορα. Και αυτό είτε θα σε εξοργίσει (θες κι άλλο) ή θα σε ανακουφίσει (δεν θες άλλο). Το ωραίο με τα μικρού μήκους ταινιάκια είναι πως μοιάζουν με μπαλόνια, πυγολαμπίδες, γλυφιτζούρια. Έχουν πάντα φως, κίνηση, γεύση. Το ωραίο με τα μικρού μήκους ταινιάκια είναι πως κρύβουν μεγάλα όνειρα και τεράστιες σκέψεις. Που κάποιος-α χωρίς φλυαρία, τα καλεί μέσα από το χάος και τα κάνει εικόνα. Μπαμ, κάτω και πάμε παραπέρα.

Το νούμερο 43

Κρύβει πολλές εκπλήξεις. Και πολλές εικόνες. Που παίζουν με το τώρα, με το χθες, με το αύριο. Που θέλουν να εξηγήσουν δύσκολες λέξεις: Απώλεια, σεξουαλική κακοποίηση, θάνατος, ζωή. Και το καταφέρνουν. Εικόνες που γίνονται παραμύθια, ημερολόγια, ντοκιμαντέρ, ειδήσεις. Που κολυμπούν στο νερό, πετούν στον αέρα, σκάβουν στη γη,λικνίζονται, χορεύουν, τραγουδούν, ερωτεύονται.

Μπες και ρίξε μια και δυο και τρεις ματιές στο πάντα νεανικό στην ψυχή, Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας. Θα σε αποζημιώσει για όποιο χρόνο του διαθέσεις!


Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background