Top 20 of the week: Αυτά που ανακάλυψα με τον κορωνοϊό

Written by on March 12, 2020

Νέες τάσεις, νέες συνήθειες, νέα ήθη και έθιμα. Τη στιγμή που λες: κορωνοϊό και ξεπερνάς το σοκ, έρχεται κι η στιγμή της νέας διαπραγμάτευσης. Με τον εαυτό σου.

Αυτά που πρέπει να κάνεις κι αυτά που απαγορεύονται. Αυτά που σου λένε κι αυτά που εννοούν. Ένας κόσμος αλλάζει μπροστά στα μάτια σου κι αν τα καταφέρεις μπορείς και να χαμογελάσεις (βοηθά και η μουσική σε αυτό). Και μη ξεχνάμε: μέσα στα πιο δύσκολα κάποιες φορές κρύβονται τα πιο αστεία πράγματα.

Όπως για παράδειγμα

1. Μπορείς να σταθείς στη μέση ενός βαγονιού χωρίς να κρατιέσαι από πουθενά. Δίνεις περισσότερο πόνο στο δεξί πόδι και κάθε φορά που το τρένο πλησιάζει στη στάση, γέρνεις λίγο αριστερά και σταθεροποιείσαι. Ομοίως κάνεις το ίδιο και με την άλλη πλευρά, στην επόμενη που χου. Ανάλογα την όρεξη σου.

2. Μπορείς να μην ξύνεις το πρόσωπο σου, όσο κι αν αυτό σε τρώει. Μετράς προβατάκια, κατσικάκια, ανθρωπάκια, αγγελάκια, ό,τι σου βρίσκεται, ωσότου έστω, αποκτήσεις πρόσβαση σε ένα καλό αντισηπτικό. Αποφεύγεις κάθε πόζα “Ντενίση” μέχρι νεοτέρας.

3. Οι άνθρωποι στα μέσα μαζικής μεταφοράς μπορούν να γίνουν και περισσότερο αγενείς από ότι είναι ήδη. Δεν το πίστευες, αλλά συμβαίνει. Χαμογέλα τους επιθετικά (μαζί με ένα ελαφρύ ειρωνικό βηχάκι). Θα κατέβουν γρυλίζοντας. Τσεκαρισμένο.

4. Όταν κάποιος βήχει δίπλα σου σε απόσταση λιγότερη του ενός μέτρου είναι σίγουρα κατάσκοπος των Τούρκων. Ή έστω των Αριανών.

5. Αυτό το συμπτωματικό της υπόθεσης (εσύ δεν θα φταις ακόμη κι αν φταις), μεγάλη ανακούφιση, τι να λέμε. Σαν να είσαι ο απόλυτος villain σε ταινία καταστροφής και όλοι να σε αγαπούν και να σε καταλαβαίνουν. Χωρίς να πρέπει.

6. Ένας χρόνος χρειάζεται μόνο για να περάσεις από το 0.4% στο 1,7% στην νέα μοδάτη κατηγοριοποίηση: “δύο πόρτες έχει η ζωή, άνοιξα μια και μπήκα”.

7. Μαθαίνεις ότι η χειραψία δεν είναι ο μόνος τρόπος να πεις στο άλλο «βρε καλώς τον». Πλέον, πολύ άνετα μπορείς να τον χτυπήσεις στο καλάμι, ή να του ρίξεις αγκωνιά και αυτός να σου πει με βαθύ χαμόγελο ένα μεγάλο «ευχαριστώ πολύ» που να το εννοεί.

8. Το Netflix δεν είναι η μόνη πρόσβαση σε ταινίες. Υπάρχει και ένας σκληρός ξεχασμένος κάπου μέσα στο σπίτι, που ανοίγει τις πόρτες της κόλασης και καταπίνει τον χρόνο σαν πάκμαν σε μεγάλα κέφια.   

9. Τα τόσα (αδιάβαστα) βιβλία που έχεις στριμώξει στην άκρη της σιφονιέρας είναι εκεί για σένα, δεν ξεμπερδεύεις εύκολα μαζί τους, «σκοτώνεις» καλύτερα το χρόνο σου και οι μικρόκοσμοι που σου συστήνονται, είναι πολύ καλύτεροι από τον (τωρινό) δικό σου.

New Rules

10. Το φαρμακείο της γειτονιάς είναι το νέο στέκι. Τους συναντάς όλους, ανταλλάσσεις απόψεις για τα τρέντι της εποχής (μάσκες, αντισηπτικά, λιπαντικά) και ενημερώνεσαι και για τις όποιες νέες εξελίξεις. Είσαι στην καρδιά των γεγονότων, το αντιλαμβάνεσαι, το απολαμβάνεις.

11. Μαθαίνεις να μη φταρνίζεσαι χωρίς μαντιλάκια μπροστά στη μυτούλα. Μαθαίνεις και να πλένεις και τα χεράκια. Και να τα τρίβεις μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Μαθαίνεις να περιμένεις και τον επόμενο ιό. Αυτόν δηλαδή που θα σε “αναγκάσει” να φροντίζεις και τις μασχάλες (#trainproblems).

12. Μαθαίνεις πως το να φροντίζεις τον εαυτό σου και την υγιεινή του, είναι το νέο χοτ. Και ως άτομο της μόδας, το ακολουθείς χωρίς δεύτερη σκέψη.

13. Η μάσκα αν δεν είναι του Ζορό, είναι κυρίως γι’ αυτούς που αρρώστησαν. Αν είναι του Ζορό, μπορεί να γίνει και δική σου. Μόνο τότε.

14. Στο Ελληνικό Ιράν, οι πολιτικοί μιλούν σαν εκπρόσωποι της Εκκλησίας και όχι του Κράτους. Κάτι είχες υποψιαστεί, indeed, από παλιά.

15. Το ουίσκι ξαναγίνεται το νέο σου αγαπημένο ποτό, ειδικά από τότε που διάβασες πως ένας Άγγλος εκεί στη Zero -China-Chuan, τη γλύτωσε, καθώς ανακάλυψαν στο αίμα του τη μισή ποσότητα όλης της τοπικής παραγωγής

Και μερικά ακόμη

16. Ο Έλληνας συνεχίζει να πιστεύει ακόμη πως εκεί που αποτυγχάνουν όλοι οι άλλοι, στα άλλα κράτη, αυτός μπορεί και να τα καταφέρει #not .

17. Οι χριστιανοί ορθόδοξοι (αρχί)παπάδες δεν είναι καλοί μάνατζερς. Αντί να θέλουν να βγάλουν πολλά μακροπρόθεσμα, εξασφαλίζοντας μεγάλο αριθμό ακολούθων και για μεγάλο χρονικό διάστημα, προσπαθούν να τα πάρουν όλα τώρα, με την (σίγουρη) προοπτική, αύριο στην καλύτερη, να βρίσκουν μέσα στην αγκαλιά τους μόνο τις εικόνες.

18. Μπορείς να ζήσεις και χωρίς ένα τριήμερο στο Λονδίνο, ή έστω στο Πήλιο. Για την ώρα.

19. Μπορείς να ζήσεις και χωρίς τους άλλους ανθρώπους (#not), ειδικά αν έχεις κάνεις τις σωστές καβάτζες από αυτά που σου φτιάχνουν τη διάθεση και απολαμβάνουν τον χρόνο σου (#yes).

20. Η ψυχραιμία κι η απάθεια, στην κορωνοϊκή μας ελληνική περίπτωση, μοιάζουν με αγαπημένες μεταξύ τους, δίδυμες. Ενώ κανονικά δεν θα έπρεπε να είναι ούτε τεταρτοξάδερφες. Και καθόλου αγαπημένες. Μεταξύ τους.


Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background