Έρχεται ο Banksy! Ο αντάρτης της εφήμερης τέχνης και των αστικών τοπίων εκθέτει τα έργα του στην Τεχνόπολη

Written by on 19 Φεβρουαρίου, 2019

Ισχύει. Από τις 27 Φεβρουαρίου έως και τις 26 Μαρτίου 2019, τα έργα του σημαντικότερου street artist της εποχής μας θα αλητέψουν στον χώρο της Τεχνόπολης, με το σύνολο των κερδών της έκθεσης να διατίθεται για την ενίσχυση της Διεθνούς Αμνηστίας.

Διατηρώντας την ανωνυμία του στην εποχή όπου όλα έχουν ονοματεπώνυμο, ζωγράφισε τοίχους από την Παλαιστίνη έως και την Νέα Ορλεάνη ενώ η ιδιόρρυθμη τέχνη του φιγουράρει στις γκαλερί όλου του πλανήτη, ξεφεύγοντας από τους δρόμους του Λονδίνου που δημιούργησε τον μύθο του. Προβοκάτορας, ιδιοφυής, ακτιβιστής, σκηνοθέτης, «βάνδαλος», σφοδρός πολέμιος του καπιταλισμού και του υπερ-καταναλωτισμού τράβηξε αμέσως με τα μοναδικής αισθητικής και κριτικής ματιάς γκραφίτι του, το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης και των κριτικών τέχνης. Οι τελευταίοι μαζί με τους δημοσιογράφους αφού επιδόθηκαν σε ένα ανελέητο κυνήγι προσπαθειών ώστε να αποκαλύψουν την πραγματική του ταυτότητα, σύντομα αντιλήφθηκαν οτι αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της ποπ κουλτούρας .

Θίγοντας μέσα από τις εικόνες του τα κακώς κείμενα του δυτικού καπιταλιστικού κόσμου που επιτάσσει υπερκατανάλωση αγαθών,
παρακολούθηση επί 24ώρου βάσεως και άσκοπη χρήση βίας σε οποιονδήποτε αντιφρονούντα, έγινε μια φωνή που μιλά με στένσιλ και εικόνες ελκυστικά δυστοπικές. Ο Banksy ποτέ δεν σταματά να υπερασπίζεται την αξία της ανωνυμίας σε μια εποχή που όλοι και όλα καταγράφονται, τη στιγμή που η αξία των έργων του χτυπά τιλτ , με εμβληματικό “Κορίτσι Με Το Μπαλόνι” στην πρόσφατη δημοπρασία του οίκου Sotheby’s να ξεπερνά το 1 εκατομμύριο λίρες και εκείνον “συμβολικά” να το καταστρέφει μπροστά σε ορθάνοιχτα μάτια και στόματα.

Η People Entertainment Group, λοιπόν, παρουσιάζει μια έκθεση αφιερωμένη στο enfant terrible της σύγχρονης τέχνης, με τα έργα και τα μηνύματα του, να “ζωντανεύουν” γύρω μας καθώς οι τοίχοι της Τεχνόπολης ντύνονται με τα κορυφαία δείγματα street art της εποχής μας, σε ένα urban περιβάλλον με διαδραστικά στοιχεία.
INFO
The World of Banksy
27/2/19 ως 26/3/19
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων – Κτίριο Μηχανουργείο – Γκάζι
Εισιτήρια από 8,00€ στο www.viva.gr
Ημέρες και ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα: 13:30 – 23:00
Τρίτη: 13:30 – 23:00
Τετάρτη: 13:30 – 23:00
Πέμπτη: 13:30 – 23:00
Παρασκευή: 13:30 – 23:00
Σάββατο: 10:00 – 23:00
Κυριακή: 10:00 – 23:00
Πληροφορίες: 216 800 48 68
 


Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background